Google investeste 280 milioane dolari in panouri solare oferite prin leasing

Google a facut deja investitii masive in sectorul energiei verzi, dar majoritatea investitiilor au fost in proiecte majore, precum tehnologii inovatoare, ferme eoliene, sau centre de generarea a energiei electrice. Consumatorii casnici, din pacate doar cei din America, pot de asemenea investi in energie la costuri reduse prin compania SolarCity. Google a pus la dispozitia acestei companiei un fond de 280 milioane dolari. Aceasta suma se adauga la cei 400 milioane de dolari investiti deja in energie verde.

SolarCity propune un model de finantare care determina scaderea costului final pentru consumatorii ce doresc sa achizitioneze panouri solare ce sa produca energie electrica. Ceea ce face acest proiect se poate rezuma la ideea de leasing pentru panouri solare de consum. SolarCity ofera solutii complete de la instalare sistemelor, la intretinere lor, reparatii, sprijin, chiar si garantie pentru putere de iesire specifica regiunii consumatorului. In fiecare luna proprietarul plateste o taxa de inchiriere stabilita pentru panourile solare inchiriate. Din cercetarile initiale reiese faptul ca pentru multi suma cheltuita pe leasingul echipamentelor este mai mica decat suma economisita prin utilizarea energiei curate.

In exemplul dat de Google, proprietarul va face o economie de aproximativ 100 dolari pe luna, iar pana la finalul contractului de leasing economia va fi de aproximativ 16.000 dolari. De mentionat ca un contract de acest tipa are in general durata de 15 ani.

Aceasta investitie in SolarCity muta eforturile Google pentru energie verde în sectorul de consum. In felul acesta presiunile pentru obtinerea de energii regenerabile se muta de la stat la proprietarii de case. In acelasi timp, proprietarii vor putea face si economii.

Sursa: Blogul Google

Scris in News la data de: 16 Iunie 2011

Comments Off

Comments are closed.