PanoGhid Piscine – Locatia panourilor solare, orientare si inclinare

Ideal, panourile solare ar trebui sa fie indreptate spre sud pentru a intercepta cat mai mult razele solare la un unghi cat mai direct. Dupa amiaza, cand razele soarelui au cea mai mare intensitate, acesta este indreptat care sud, spre cer. O orientare pana la 45° catre est sau vest, de la sud, nu va afecta foarte tare performantele. Colectorii pot fi pozitionati pe oricare dintre partile estice sau vestice ale acoperisului. Cu toate acestea, este de preferat pe partea vestica, deoarece cea mai mare temperatura a aerului acestei perioade imbunatateste performantele colectorilor. Unghi de inclinare optim al colectorului (unghiul de pe orizontala), pentru incalzirea piscinelor in sezonul de vara, este de la 15 ° la 40 °.

In mod normal, colectoarele sunt montate direct de pe acoperia, deoarece acesta este o optiune mai putin costisitoare. Daca panta acoperisului este mai mica de 15 ° sau mai mare de 40 °, orice reducere a eficientei de incalzire poate fi adecvata prin marirea ariei de colectare. In general in cazul acoperisurilor plate sistemele de incalzire solara au nevoie de un suport pentru a le inclina la cel putin 10 °, pentru a se asigura ca se face un drenaj corect ca apa sa poata ajunge in piscina.

Folosirea unui invelis pentru piscina

Asa cum am mentionat in sectiunea referitoare la gestionarea energiei piscinei dvs, lipsa unui invelis pentru piscina dvs mareste cerintele de incalzire a acesteia. Cei care s-au decis sa se lipseasca de un astfel de invelis pentru bazinul sau, trebuie ca sa-si instaleze cu 50 % mai multe colectoare solare pentru plusul de energie de care va avea nevoie.

Scris in PanoGhid Piscine la data de: 2 Julie 2009

Comments Off

Comments are closed.