PanoGhid Piscine – Sistemul de panouri solare al piscinelor situate pe pamant

Unii distribuitori au sisteme speciale de panouri solare pentru piscine. Cum se intampla si in cazul nostru de altfel, cele trei sisteme oferite pot fi analizate aici. In general, aceste echipamente includ un colector cu dimensiunile 1.2-m cu 6.1-m , valve si tuburi pentru a face conexiunea sistemului solar de incalzire cu piscina dvs. Un colector va incalzi o suprafata de 14,26 m.

Un colector este de obicei plasat pe teren, sau sprijinit de un perete al piscinei cu fata spre sud. Acest echipament este relativ ieftin si usor de instalat de proprietar. Desi acestea tind sa aiba un pret mic, ele sunt de asemenea de o calitate mai proasta. De obicei au mai putine ultraviolete inhibitoare si o mai mica perioada de garantie.

Cele mai multe acopera doar 10 % din valoarea lor pentru un an de zile. Ele au o durata de viata pana la 10 ani. Asigurati-ca ca aceste colectoare sunt suficiente pentru marimea piscinei dvs.

Colectorii solari lustruiti

Un astfel de colector consta in tuburi de cupru atasat unei placi de metal negru ce atrage caldura (vezi imaginea de mai sus). Colectorul este adapostit intr-o caseta izolata acoperita cu sticla pentru a preveni pierderea de caldura. Colectoarele smaltuite dau o temperatura mai mare si sunt mai putini afectati de pierderea de caldura din cauza vantului sau a temparaturii scazute.

Acestia sunt frecventi utilizati pentru incalzirea apei menajere la cea mai mare temperatura pe care o pot atinge. Desi nu sunt utilizati pentru pentru a incalzi piscina ca ceilalti, acestia smaltuiti poti fi foarte folositori pentru piscinele de interior, care sunt utilizate pe tot parcursul anului sau pentru cele in aer liber, din zonele cu un climat rece sau vant. Pe tot parcursul anului poate fi utilizat un schimbator de caldura pentru a transferea caldura apei si de a proteja de inghet colectoarele solare.

Deoarece colectoarele smaltuite sunt mai scumpe, (de obicei de trei ori decat unul obisnuit), cu ele, economiile pentru sistemele de incalzire solara nu sunt asa mari.

pano

Scris in PanoGhid Piscine la data de: 30 Iunie 2009

Comments Off

Comments are closed.