Programul Casa Verde 2010

Programul Casa Verde a fost relansat in iunie 2010 si pentru persoanele fizice, conform Ordinului de Guvern publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr 409/18.06.2010. Programul e mult mai flexibil din punct de vedere al absorbirii subventiilor, dar e mai sarac din punct de vedere al sumelor acordate. Astfel suma maxima ce se poate acorda pentru un proiect este de 6000lei, ceea ce reprezinta maxim 50% dintr-un sistem solar, cu 30% mai putin decat presupunea Programul Casa Verde initiat 2008  si abandonat mai apoi.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat ca se va aplica principiul: “primul venit, primul servit”.  “Orice proprietar de casa unifamiliala sau care detine o autorizatie de constructie, pe baza careia ridica sau urmeaza sa construiasca un imobil pentru familia sa, poate beneficia de acest program”, a explicat ministrul Mediului.

O alta noutate o constituie faptul ca nu mai exista o lista cu firme acreditate. “Cetateanul va putea alege orice societate autorizata. Asta, dupa ce a depus la Agentie cererea pentru finantare, insotita de mai multe acte. Dupa ce a primit acceptul, va putea sa inceapa montarea panourilor sau a centralei. Dupa finalizarea lucrarii, va trebui sa vina inapoi la Agentie pentru a anunta ca a terminat”, a explicat Laszlo Borbely. Potrivit acestuia, dupa ce lucrarea va fi verificata, persoana va primi prima de la stat.

DESCARCA GHIDUL CASA VERDE 2010.

Dosarul de finantare trebuie sa contina urmatoarele documente:

+ cererea de finantare (modelul de cerere este in ghid), in original

+ declaratie pe proprie raspundere (modelul este in ghid), in original

+ copie de pe actul de identitate

+ extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate asupra imobilului sau atorizatie de constructie in copie legalizata

+ certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local (in original)

+ adeverinta privind existenta unui cont bancar al solicitantului, in original

+ un plic pe care se va completa numele, prenumele, adresa solicitantului, titlul programului ”Programul privind instalarea sistemelor de incalzire……”

Dosarele se depun, incepand cu 1.07.2010, personal de catre solicitant (persoana fizica care se inscrie la program), la agentia judeteana de mediu de pe raza careia solicitantul isi are domiciliul.

DESCARCA GHIDUL CASA VERDE 2010.