Programul “Casa Verde” din iunie 2010

Programul Casa Verde a fost relansat in iunie 2010 si pentru persoanele fizice, conform Ordinului de Guvern publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr 409/18.06.2010. Programul e mult mai flexibil din punct de vedere al absorbirii sucventiilor, dar e mai sarac din punct de vedere al sumelor acordate. Astfel suma maxima ce se poate acorda pentru un proiect este de 6000lei, ceea ce reprezinta maxim 50% dintr-un sistem solar, cu 30% mai putin decat presupunea Programul Casa Verde initiat 2008  si abandonat mai apoi.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat ca se va aplica principiul: “primul venit, primul servit”.  “Orice proprietar de casa unifamiliala sau care detine o autorizatie de constructie, pe baza careia ridica sau urmeaza sa construiasca un imobil pentru familia sa, poate beneficia de acest program”, a explicat ministrul Mediului.

O alta noutate o constituie faptul ca nu mai exista o lista cu firme acreditate. “Cetateanul va putea alege orice societate autorizata. Asta, dupa ce a depus la Agentie cererea pentru finantare, insotita de mai multe acte. Dupa ce a primit acceptul, va putea sa inceapa montarea panourilor sau a centralei. Dupa finalizarea lucrarii, va trebui sa vina inapoi la Agentie pentru a anunta ca a terminat”, a explicat Laszlo Borbely. Potrivit acestuia, dupa ce lucrarea va fi verificata, persoana va primi prima de la stat.

DESCARCA GHIDUL CASA VERDE 2010.

Dosarul de finantare trebuie sa contina urmatoarele documente:

+ cererea de finantare (modelul de cerere este in ghid), in original

+ declaratie pe proprie raspundere (modelul este in ghid), in original

+ copie de pe actul de identitate

+ extras de carte funciara care sa ateste dreptul de proprietate asupra imobilului sau atorizatie de constructie in copie legalizata

+ certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local (in original)

+ adeverinta privind existenta unui cont bancar al solicitantului, in original

+ un plic pe care se va completa numele, prenumele, adresa solicitantului, titlul programului ”Programul privind instalarea sistemelor de incalzire……”

Dosarele se depun, incepand cu 1.07.2010, personal de catre solicitant (persoana fizica care se inscrie la program), la agentia judeteana de mediu de pe raza careia solicitantul isi are domiciliul.

DESCARCA GHIDUL CASA VERDE 2010.

Vom reveni cu detalii si cu ofertele conform normelor impuse de Ministerul Mediului si Padurilor.

“Cetateanul va putea alege orice societate autorizata. Asta, dupa ce a depus la Agentie cererea pentru finantare, însotita de mai multe acte. Dupa ce a primit acceptul, va putea sa înceapa montarea panourilor sau a centralei. Dupa finalizarea lucrarii, va trebui sa vina înapoi la Agentie pentru a anunta ca a terminat”, a explicat Laszlo Borbely. Potrivit acestuia, dupa ce lucrarea va fi verificata, persoana va primi prima de la stat.

Scris in News la data de: 24 Iunie 2010

10 comentarii »

10 Comentarii la “Programul “Casa Verde” din iunie 2010”

 • Razvan Vasile

  Buna ziua,

  Este foarte bine venit acest program, numai ca nu ai cum sa completezi cerecea de finantare, dearece este in format PDF.

  o zi buna,
  Razvan Vasile

 • Ignatescu Vasile

  Ma bucur pentru reluarea acestui program. Sunt si eu ca persoana fizica interesat de un astfel de program, dar ca pensionar nu stiu cum sa procedez pentru a accesa si realiza o astfel de investitie.
  Totusi voi incerca sa gasesc o solutie de creditare sau varianta de plata in rate.

 • Flaviu Pop

  Buna ziua,

  As dori o oferta de pret pentru o instalatie de panouri solare capabila sa deserveasca o familie de 4 persoane.

  Va multumesc!

 • Budai Petru-Gheorghe

  Buna ziua ! As dori sa aflu daca si din jud. Hunedoara sint cereri de finantare depuse la minister deoarece pina acum nu s-a publicat nici una desi s-au depus la deva f. multe . Va multumesc si va dorim mult succes !

 • Dan Pantoc

  @ Razvan Vasile, se printeaza si se completeaza in scris.

  @Budai Petru-Gheorghe nu stim noi firmele ce se depune la minister. Procentul de aprobare ar fi ridicat, daca nu s-a aprobat nimic e foarte psoibil sa nu se fi depus un numar consistent de cereri.

 • G.Mihalcea

  Doresc sa stiu daca acest proiect mai este de actualitate ( Casa verde ) .
  Pentru o locuinta modesta , mansardata cam 100 mp pe total care ar fi cel mai avntajos tip de panou ?
  Multumesc.

 • gheorghiu marius

  daca im-i cumpar instralatia completa si mi-o instalez singur am dreptul la subventie?

 • Bucuresteanul

  As fi interesat de realizarea unui proiect in judetul Valcea as vrea sa stiu de cati bani am nevoie

 • Dascalu Cornliu

  E foarte bine ce se incearca!
  Personal , voi incerca sa achizitionez , dar ma intereseaza cati sunt inscrisi , ce fond este pe judetul Vaslui, > In concluzie, imi voi recupera cuantumul promis de lege?

 • aura

  buna ziua,
  daca locuiesc la apartament etajul4/4 pot sa beneficiez de aceasta oportunitate?