Top 10 state din USA pentru energie solara

Interesant de urmarit un top al statelor ce folosesc energia solara realizat de cleantechnica . Cand ne gandim la o clasificare a statelor pe care am putea sa o facem din punctul de vedere al energiei solare, ne gandim ca unele dintre criteriile de selectie ar putea fi numarul de zile insorite din timpul unui an sau latitudinea care determina o mai buna calitate a energiei primite de la Soare. Ei bine, criteriile dupa care este alcatuit acest top sunt unele la care este foarte posibil sa nu va asteptati. Aceste criterii sunt reprezentate de stimulentele oferite energiei solare, de politicile de reglementare privind viitorul energiei solare si sprijinul puternic acordat in stabilirea obiectivelor privind utilizarea energiei solare. Enumerate in ordine alfabetica, acestea sunt:

1. California – “California Solar Initiative” a facut o cerere pentru 3,3 miliarde de dolari pentru un program care va dura 10 ani si va ajuta California sa isi mentina pozitia pe care o detine in prezent, anume aceea de cel mai important producator de tehnologii solare din SUA si printre cele mai importante piete solare din lume.

2. Colorado – 300 de zile insorite pe parcursul unui an ajuta mult, insa acest stat maximizeaza activele sale solare prin oferirea de credite sau scutiri de taxe pentru sistemele fotovoltaice. In acelasi timp se incearca si stimularea cresterii economice prin locuri de munca in domeniul energiei solare si prin incurajarea tehnologiilor solare si a fabricarii sistemelor fotovoltaice.

3. Connecticut – Fondul pentru energie regenerabila din Connecticut ofera foarte multe stimulente pentru energia solara, in timp ce portofoliul statului pentru energie regenerabila si-a propus ca obiectiv ca pana in anul 2020, 27 la suta din energia electrica furnizata sa provina din surse regenerabile.

4. Maryland – Statul Maryland a inceput nu cu mult timp in urma sa sustina energia solara, masurile luate constand in reduceri, ducand astfel la o capacitate totala a sistemelor solare instalate de peste 1MW

5. Massachusetts – Commonwealth-Solar, un program cu finantare de la stat, va oferi 68 de milioane de dolari pentru compensarea costurilor sistemelor fotovoltaice, o parte din aceasta finantare axandu-se pe scoli si cladiri guvernamentale.

6. Minnesota – Acest stat este o surpriza in top. Este un stat destul de nordic fara sa fi avut stimulente privind energia solara pana in prezent, insa inca poseda sute de sisteme solare termice. Probabil din cauza vremii reci si a oportunitatii de a economisi bani si de a avea apa calda si caldura.

7. New Jersey – Jersey se afla pe locul 2, in spatele Californiei, privind capacitatea de sisteme solare instalate.

8. New Mexico – Acest stat abia acum incepe sa realizeze ca cele 300-350 de zile insorite pe an reprezinta un atu major. Scopul lor este sa obtina 20 la suta din energia electrica din surse regenerabile pana in anul 2020.

9. Oregon – Acest stat a oferit un credit fiscal pentru utilizarea energiei solare acum 30 de ani, iar acum incearca sa ajunga din nou in frunte, cu stimulente materiale pentru sistemele fotovoltaice.

10. Pennsylvania – In timp ce aduce omagii industriei carbunelui, Pennsylvania lucreaza din greu la promovarea locurilor de munca in domeniul energiei regenerabile prin atragerea companiilor din domeniu in stat.

Ce urmeaza pentru energia solara si politicile fiecarui stat? Se pare ca lumea isi indreapta atentia catre energia solara datorita eficientei si accesibilitatii sale, precum si tehnologiilor din ce in ce mai stabile.

Scris in News la data de: 13 Mai 2010

Comments Off

Comments are closed.